P90X Motivasyon Günlüğü - C.S. Cengiz Soykök

P90X Motivasyon Günlüğü




Merhaba sevgili arkadaşlar. Bundan sonra Vision akademi ailesi olarak sizlerle birlikte olacağız. Özellikle P90X için motivasyona ihtiyaç olduğunu düşünerek Aykut hocamızla konuşmamız ardından sizlerin motivasyonunu ve sağlıklı bir vücut için yapılmasını gerekenleri sizlerle paylaşacağız. Ayrıca Aykut hocamızla görüştükten sonra sizlerin de sosyal ağlarda bilgi paylaşımı yapabilmeniz adına Facebook sayfamızı açmış bulunuyoruz.

Cengiz Soykök olarak bende sizlerin motivasyonunuzu herkesin kulaktan dolma bilgileri ile değil bizzat bende P90X’e başlayarak ve yaşayarak sizlere anlatmak istedim. Şunu belirtmek isterim ki kabul ediyorum kolay bir program değil, bununla birlikte doğru bir düşünce tarzı ile yapıldığı zaman ve düşüncelerimizi yönlendirebildiğimiz zaman gerçekten içinden çıkılmayacak bir durum değil!... Söylemesi kolay biliyorum. O yüzden bunu sizlere her gün uygulayabileceğiniz bazı akıl oyunları ve bilgiler ile hep taze tutmayı hedefliyorum. Kendimle ilgili bilgiyi linkler sayesinde ulaşabilirsiniz.

İlk olarak sizlere bende ilk haftamı anlatmak istiyorum. İlk başlamadan bende bayağı bir araştırma sonrasında Aykut hocamıza ulaştım. Bundan sonra işler tabiî ki beraber çalışmaya kadar gitti J dvdlerin ilk elime ulaştığı zaman heyecanım bayağı bir yüksekti. Bunun yanında ilk olarak hemen başlamak yerine sabırlı bir şekilde bütün DVD leri tek tek takıp hepsini seyrettim! (bunu yapmamım sebebi bütün programları bilinçaltıma alıp zorluk derecesini kendimce tartmamdır.)

Ertesi gün uyandığım zaman az bir enerji alarak sağlıklı bir şekilde ilk gün programımı taktım. Gerçekten söylenen gibi siz DVD yi takın play tuşuna basın! Gerisi geliyor! Vücut ham olduğu için sakın Show yapmaya çalışmayın! Güzel ve yorucu bir şekilde ilk günü bitirdikten sonra ertesi gün sabah yataktan zor kalktım! J Fakat biraz sonra vereceğim akıl oyunları ile bunu da yenip 2. Gün dvd mi takıp sporumu yaptım! Derken 3. Gün artık yapamayacağım duygusu ile uyandım. Ağlamak en iyi çözüm gibi geliyor. Tek yaptığım aynaya bakıp BEN KİMİM sorusunu her zamanki kendime sorup DVD yi takmak oldu! 4. Gün mü? Artık her şey yolundaydı. Yoga X in verdiği o esnetme hareketleri sayesinde ağrılarım bitmişti!..

Bu kadar çok anlatmanın ardından bence sizlerin beklediği en önemli yere gelelim. Bu programı bitirmeyi nasıl başaracaksınız? Bu programda hep nasıl özgüven ve motivasyonlu kalacaksınız? İşte size bazı akıl oyunlar ve motivasyon bilgileri;
AKIL OYUNLARI:
  1. 1.       DVD leri her gün düzenli olarak, sporunuz bittikten sonra, ertesi günün DVD sini takın ve göz gezdirin!
  2. 2.       Akşam yatağa 5 Dakika önce gidin ve izlediğiniz ertesi gün dvdsini hayal edin! Hayal etmek size yapmanın yarısını verecektir. O hareketleri yaparken kendinizi hayal edin. Bu size başlayacağınız zaman bilgi ve daha önce yapılmışlık hissi vereceğinden beyniniz bunu kolay olarak algılayacaktır.
  3. 3.       Asla ve asla sorgulamayın!. 5 milyon satışı olan ve kendini ispatlamış bir programı sorgulamak yerine bütün eğitimlerimde dediğim gibi JUST DO IT! Sadece yapın arkadaşlar…
  4. 4.       Kendinize spordan sonra hediye verin! Bu sizi mutlu edecek ve ertesi gün yine beyniniz hediye alacak duygusu ile olacağından, işler kolay gelecektir.
  5. 5.       Her gün spordan hemen sonra aynanın karşısına geçip kendinizin ne kadar mükemmel bir varlık olduğunuzu kendinize söyleyin!
  6. 6.        Hedefinizi belirleyin! Hedefsiz yapacağınız her iş gibi P90X’de de aynı kural geçerlidir. BAŞARISIZ olursunuz! Bu kötü bir sonuç değil sadece tecrübedir. Bunu unutmayın.
  7. 7.       Yapamadığınız hareketler olacaktır! Bunları başaramadım diye yorumlamak yerine bir dahaki sefer daha iyisini yapabileceğinizi düşünerek hareket ediniz!...

Şimdilik bu kadar akıl oyunları ile geçireceğiniz birkaç gün ardından sizlere yeni önerilerim ile beraber olacağım. Öncelikle şunu unutmayın, neden ve niçin soruları ile başlayıp yaptığınız her iş de BAŞARILI olursunuz!


Sevgiyle kalın…
Cengiz S. SOYKÖK Gelişim 2012

1 yorum:

Popüler Yayınlar

İletişim

Tüm Sorularınız için mesaj bırakınız.

İsim*


Mesajınız*


Sadece sor, sana yardım etmek için buradayız.

Sizin için uygun olup olmadığımızdan emin değil misin? veya hizmetlerimiz hakkında sorularınız mı var?

  • info@cengizsoykok.com
  • www.cengizsoykok.com

Pages