2022 Yeni Yıl Mesajı - C.S. Cengiz Soykök

2022 Yeni Yıl Mesajı


Bu yıl istediğiniz ve başarabileceğiniz hedefler belirleyin!



Her yeni yıl için belirlediğimiz kararların sadece %8'inin başarılı olduğunu, %80'inin (!) Kendileri için koydukları hedeflerin hiçbirini başarıyla tamamlayamadığını duymuşsunuzdur.

Birkaç gün sonra ayrılacağımız bu yıl, birçok şeyi alt üst etmesine rağmen, öğrenmemize, keşfetmemize, yıkmamıza ve yeniden inşa etmemize yardımcı oldu.

Bu yıl doğru yaptığımız takdirde hedeflerimize ulaşabiliriz.

Kendiniz için doğru hedefleri nasıl seçersiniz?

Amaç sizi biraz "rahatsız" hissettirmek olmalıdır.

Belirleyeceğiniz hedef sizi öyle bir zorlamalı ki, ondan korkarken bir yandan da heyecanlanacaksınız! Bunu başaracağınızdan veya nasıl başaracağınızdan tamamen emin olamayacağınız bir hedefe, sizi emniyet kemerinizden çıkaracak bir hedefe ihtiyacınız var. Sonuçta, orada kalmak isteseydiniz, sadece hedef belirlemezdiniz, değil mi?

Uzun vadeli bir plan yapın.

25 yıl sonra nasıl görünmek istediğinizi hiç merak ettiniz mi? Kim olmak isterdiniz, hangi değerlere sahip olmak isterdiniz?, hangi becerilere sahip olmak isterdiniz?, nerede daha iyi olurdunuz? ve bugününüzle ilgili olarak neyi farklı yapardınız? Kendiniz için bir vizyon oluşturun ve büyük hedefe ulaşmak için atmanız gereken bebek adımlarınızı kaydedin. Ardından, sizi vizyonunuza daha da yaklaştırmaya başlayarak, elde etmeniz gerekenlerle birlikte bir yıllık plan hazırlayın!

Olumlu bir işaretle bir hedef belirleyin!

Sizi olumlu bir şekilde hazırlayan, sizi coşkuyla dolduran, geleceğe (yakın veya uzak) dayanan sabırsızlıkla başarıya ulaşılması daha olasıdır. Umut, iyimserlik, evrim ve sizin için önemli olan her şeye dayalı bir korkunun, korku ve kaygıya dayalı bir hedefle başarılması çok daha olasıdır.

İpucu: Yeni kararlarınızı olumlu bir şekilde ifade etmeye çalışın. Nelerden kurtulmak istediğinizi veya neyi kaybetmek istediğinizi düşünmek yerine, neye yaklaşmak istediğinizi düşünün. "İşimi bırakmak istiyorum" gibi bir hedef belirlemek yerine yeni bir karar olarak "Kendimi rahat ve güvende hissettiren, yeteneklerimi ifade etmemi sağlayan bir iş bulmak istiyorum" yazın. Bu daha çekici gelmiyor mu

Sizi gerçekten mutlu eden kararla başlayın!

Bundan sonra, her şey bir oyun gibi görünecek, çünkü ilki başararak kazanacağınız güven, neşe ve iyimserlik, ruhunuzun tüm bunları elde etmek için ilerlemesi gereken şeydir, bu sadece size duyguları tekrarlama ve seferberlik içinde hissettirecek. sürekli geliştirilecektir!

Kendinize açık olun!

Yılın ilk yarısında neyi başarmış olmak isterdiniz?

Bir hedef alın ve her biri için bir son tarih belirleyerek onu daha küçük parçalara ayırın. Ardından bu küçük adımlara odaklanın ve bunları birer birer gerçekleştirerek kendinize olan güveninizi artırın!

Belirli bir miktar veya sayı belirtin.

"Kilo vermek istiyorum" hedefi, sizi harekete geçirmek ve sonunda etkinliğini belirlemek için çok geneldir, böylece kendinizi tatmin hissedersiniz. Genel olarak "Kilo vermek istiyorum" 5 kg anlamına gelebilir, ancak 30 kg anlamına da gelebilir. Bu çözünürlüğü bir daha listelediğinizde, seçtiğiniz tarihe göre kendiniz görmek istediğiniz tam kilo sayısını ayarlayın.

Kendinize "bu hedef benim için faydalı mı" diye sorun.

Bu hedefin başarısı hayatınızda herhangi bir fark yaratacak mı? Değilse, büyük olasılıkla çözüm listenizden silinmeyecektir. Sonuçta, hayatında bir fark yaratmak isteseydin, hedefler koymazdın, değil mi?

Hemen düzenlenebilecek bir hedef seçin.

Seçtiğiniz hedeflere hemen ve sık sık ulaşmaya başlayabilmeniz önemlidir. 2021'in sonunda üzerinde çalışmaya başlayabileceğiniz bir hedefe ulaşmanın ne kadar olası olduğunu düşünüyorsunuz?

Hedeflerinizin farklı davranmanıza nasıl yardımcı olacağına yatırım yapın.

Yeni yıl kararlarının bir listesini, getirdikleri sonuçlara göre değil , davranışlarınızı ve günlük yaşamınızı nasıl iyileştirdiklerine göre yapın!
Sadece kilo vermekle kalmayıp daha iyi yemek seçimleri yapmaya karar verin . Böylece kontrol edebileceğiniz davranışınıza odaklanın.

Hedeflerinizin "Neden"i ile başlayın

Hedeflerinizi tamamlamadan önce, listenizdeki "neden"i bulun. Birçoğu yeni yıl için "gelirimi artırmak, yükümlülüklerimi yerine getirmek, ör. borçlar".
"Yükümlülüklerimi yerine getirmek" amacın nedenine cevap vermiyor, bununla birlikte sizin nedeninize değil, bir adım daha atarak hedefe ulaşarak ne yapacağınıza cevap veriyor.
Neden "çocuklarıma daha iyi bir gelecek vermek", "korku ve suçluluk duymadan tatile gitmek", "beni dolduracak ve gerçekten sevdiğim bir iş için işimden ayrılmak" olabilir. Bu "neden" ne olursa olsun, mutlaka öğrenin, çünkü yaşamınız için ne kadar büyük ve önemliyse, sizi gelecek herhangi bir engelin üstesinden gelmekten alıkoymak için o kadar hareketli olacaktır. Çünkü gelecektir! :)

Başarısızlık veya engeller nasıl yönetilir?

Gerçekçi hedefler koyarak ortaya çıkabilecek engelleri de fark ediyorum. "Başarısızlık" için değil, "engellerle başarı" için bir plan tasarlayın.

Önünüze çıkabilecek herhangi bir engele karşı hazırlıklı olun, bu ister başkasını ilgilendirsin, ister harici bir koşulla, hatta kendinizle ilgili olsun! - ve her bir engelin altına her biriyle ayrı ayrı nasıl başa çıkabileceğinizi yazın.

Kendinizi ne kadar hazır ve güvende hissederseniz, o kadar hareketli kalacaksınız!

İpucu: Yeni yıl kararlarının sizi ilgilendirdiğini unutmayın. Kişisel bir hedef, sevdiğiniz kişi olsa bile, niyetiniz en iyisi olsa bile, başka biriyle ilgili olamaz. Bu şekilde çalışmıyor.

Son olarak, güçlü yönlerinize yatırım yapmayı unutmayın . Çoğu insan, zayıf yönlerini nasıl tanıyacağını ve değerlendireceğini bilir , ancak güçlü yönlerini bilmez . Ancak bunlar, bizi başarıya götürmek için doğal ve otomatik olarak etkinleştirilenlerdir! Onları kendinde tanıyabilir misin?

Yeni yılınız umutlu ve keyifli geçmesi dileğiyle... 



Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

İletişim

Tüm Sorularınız için mesaj bırakınız.

İsim*


Mesajınız*


Sadece sor, sana yardım etmek için buradayız.

Sizin için uygun olup olmadığımızdan emin değil misin? veya hizmetlerimiz hakkında sorularınız mı var?

  • info@cengizsoykok.com
  • www.cengizsoykok.com

Pages